Retningslinjer ved filming og publisering av kamper

Flere og flere turneringer tilbyr i dag live-stream, tv-overføring eller høydepunkter fra kampene. Det er alltid stas når ditt lags kamp blir plukket ut til å bli vist enten det er på Norway Cup, Gothia Cup eller Voss Cup.

I tillegg så står det utallige foreldre og søsken og filmer det avgjørende straffesparket med sine mobiler og legger dette ut på sosiale medier.

Fotballbilder.no ønsker å være ryddig i forbindelse med filming og publisering av kamper hvor ungdom er involvert. Derfor er følgende retningslinjer innført for at spillere, foreldre og klubb skal føle seg trygge og ivaretatt.

Spillerne og foreldre opplever i de aller fleste tilfeller at det gir noe ekstra å kunne se høydepunktene fra kampen i etterkant. Trenere opplever kampgjennomgang i etterkant som et godt analyseverktøy.

Retningslinjer:

  • Begge lag og dommer vil få beskjed om at kampen blir filmet og publisert på forhånd. Trenere/lagledere kan da sjekke med foreldre og klubb om noen har motforestillinger, slik at kampen ikke filmes om ønskelig.
  • Dommer kan også si nei til at kampen filmes.
  • Fotballbilder.no filmer aldri barnefotball (dvs. for lag fra 12 år og nedover) selv om f.eks. det gjøres på Voss Cup.
  • For lag mellom 13-15 år MÅ det sjekkes opp mot foreldregruppen til de respektive lag. Samtykke må altså finne sted i god tid før kamp.
  • For lag fra 15 år og oppover, altså J16 og G16 kan spillerne selv ta avgjørelsen sammen med treneren/laglederen.
  • Det vil ikke bli publisert hendelser fra kampen som kan virke støtende, krenkende eller oppførsel som kan skade personer eller enkeltpersoner i høydepunkter eller kampvideo. Dette vil bli redigert vekk. I tvilstilfeller vil trener/lagleder/klubb få tilsendt video før publisering (selvmål, tabber, dårlige pasninger, bom på åpent mål er en del av fotballen og faller ikke inn under dette).
  • For seriekamper ligger alle kamprapportene åpent på fotball.no og informasjonen i videoene vil således ikke ligge på noe nivå utover dette.