Hvor får du tak i Premier League klistremerker?

Ingen selger Premier League klistremerker i Norge!

Hvis man tar turen til Narvesen eller en hvilken som helst leketøysbutikk her i landet, vil man ikke finne hverken Premier League eller Champions League klistremerker. Fotballkort derimot, er det mye av.

I høst begynte jeg å undre meg over at det er lenge siden jeg har sett fotballklistremerker i leketøysbutikkene. Ikke siden Euro 2016 har det vært særlig med fotballklistremerker å få tak i.

Danmark bestemmer

Toys R’ Us på Lagunen i Bergen pleide å ha et godt utvalg, men nå er hele seksjonen borte og bare et lite utvalg av fotballkort å få tak i.

BR-leker på bystasjonen i Bergen hadde også en egen reol ved kassen for fotballkort og klistremerker. Denne er nå flyttet til veggen og inneholder kun fotballkort.

Jeg spurte etter fotballklistremerker der. Svaret jeg fikk var at det førte de ikke lenger og at avgjørelsen om hva som skal bli tatt inn blir tatt hos ledelsen i Danmark.

Litt undersøkelser viser at BR og Toys R’ Us blir drevet av selskapet Top Toy Norge, som er et datterselskap av det danske selskapet Top Toy som driver alle Toys R’ Us og BR lekebutikker i Norden.

Har man ikke fotballklistremerker hos BR, har man dermed ikke hos Toys R’ Us heller.

Ingen har tatt inn klistremerker, bare kort

Kozmos pleide også å ha, men nada. Ingenting. Kozmos er sammen med Ringo og Lekeextra under noe som heter Nordic Toy Team.  Svaret jeg fikk fra dem var at det hele avhenger av deres leverandør:

«Vi fører også fotball klistremerker når de er å få tak i fra vår leverandør. Vi kommer til å ha fullt sortiment fra Panin ifht Fotball VM.»

Et ubesvart spørsmål er da om Panini og Topps kommer fra samme leverandør?

Hva så med den litt mer spesielle butikken Outland som skal være «ledende innen populærkultur»?

Holdningen deres virker å være at fotball og sport ikke er noe de vil bli assosiert med:

«Vi har verken fotballkort eller fotballklistremerker fordi dette er ikke innenfor assortimentet vårt. Vi anser ikke oss selv som en «leketøysbutikk», siden vi selger tegneserier, bøker, brettspill og mer til både unge og voksne, og de eneste type samlekort vi selger er spillekort slik som Pokemon og Magic the Gathering. Vi kommer ikke til å ta inn sportsklistremerker av noe slag.»

Ikke nok etterspørsel

Heller ikke den lokale fargehandleren på Sletten senter, med en egen lekeavdeling, som jo har solgt fotballkort- og klistremerker før, var det håp å få, siden kundene ikke ber om det:

«Dette har vi nok ikke, da vi ikke har etterspørsel etter dette.»

Hvor mange forespørsler er da nødvendig?

«Vi bør ha noen ukentlige henvendelser minimum. Eksakt hvor mange vil bero på investeringskostnad.

En annen ting er det også må være tilgjengelig hos våre leverandører da vi ikke importerer selv.»

VM-klistremerkene kommer i april

Hos Narvesen fikk jeg ikke noe godt svar. De kunne dog love at det blir fult trøkk til sommeren, uten å kunne gi noe tidspunkt for lansering:

«Planen vår er å kjøre de populære Panini klistremerkene før sommerens VM.»

Men i følge Ricardo Delgado som har en kontakt på Coop Vestkanten i Bergen så kommer VM-klistremerkene til Norge i løpet av april. Og dermed vet vi også at Coop kommer til å ta dem inn. I hvert fall på Vestkanten.

Topps bekrefter og beklager

Hva sier så produsenten selv? Topps beklager seg på Twitter ovenfor det norske markedet:

«unfortunately neither of these collections are available in stores in Norway. They can be purchased via our website and shipped worldwide however at https://www.toppsdirect.com/»

Hvorfor det ikke er i salg i Norge får vi ikke et klart svar på. Men for fremtidige utgivelser er det kanskje håp?

«Lots of factors go into our decisions on what product to stock and where. Whilst we haven’t stocked these products in Norway this year, we will pass on your request to the relevant team for future consideration.»

Hva kan du gjøre?

Man kan selvsagt bestille direkte fra Topps eller Panini, men her når man fort tollgrensen på 350 kroner, det kan fort bli svært dyrt om man går over.

Vi vet at både Narvesen og flere leketøysbutikker kommer til å føre VM-klistremerkene, men hva så med utvalget som finnes for øvrig? Jeg skulle gjerne likt å se PL, CL, Road to Russia og FIFA 365 albumene gjort tilgjengelig i Norge. Nå er det muligens for seint.

Men helt sikkert er det ikke. Spesielt for PL samlingen som kom ut i midten av desember i England. Der er det ikke gått så langt tid som de andre ennå.

Her gjelder det altså å legge press på kiosker og leketøysbutikker til å ta inn dette. Og selvfølgelig Topps og Panini.

Hver gang du er i nærheten av Narvesen eller Toys R Us; spør etter fotballklistremerker. Send en e-post og spør etter det. Om etterspørselen blir stor nok så tar de det nok inn. Om ikke denne gangen, kanskje til neste sesong?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: